To make sure your calendar, event reminders, and other features are always
correct, please tell us your time zone (and other details) using the
drop-down menus below:
Set Date/Time format:
In 12 Hour format the hours will be displayed as 1 through 12 with “a.m.” and “p.m.”
displayed after the time (ex. 1:00p.m.). In 24 hour format the hours will be displayed as 00 through 23 (ex. 13:00).
You can always change your time zone by going to your Account Settings.
Use the dropdown menu to view the events in another time zone. The primary time zone will be displayed in parentheses.
Use the dropdown menu to view the events in another time zone. The primary time zone will be displayed in parentheses.
Visiting Etu Nimi(username: munnoma)
Tag
Please wait...
Select a Color
Manage Applications
Check the items that you want displayed. Uncheck all to hide the section.
Calendars
Files
Addresses
To Dos
Discussions
Photos
Bookmarks
The “Switch Navigator” button will no longer be available after February 14, 2017.
Please learn more about how to use the new Navigator by clicking this link.
Tuulivoima Ilpo Forsman.txt -- 16k
Tuulivoima matskua
Date: November, 9 at 18:04
From: Ilpo Forsman ippe81@gmail.com Hei
Tässä lupaamaani materiaalia, josta pääsee tutustumaan, tuulivoiman terveys ongelmaan, sekä siihen mitä kansalaiset ovat tehneet asian selvittämisen eteen. Ja miten politiikot ja viranomaiset ovat sairastuneisiin ja asiaan suhtautuneet.
Alla arvostetun max planch instituutin tekemä tutkimus, joka perustuu aivojen sähkömagneetti tutkimukseen.(Autonomiseen, tahdosta riippumattomaan hermostoon)
Tuulivoimaloiden terveyshaitoista on julkaistu diagnostiset kriteerit jo vuonna 2011. Julkaisu on vertaisarvioitu ja sitä on päivitetty vuonna 2014, ks.
Kauanko kestää, että tieto tavoittaa Suomen päättäjät?
Kanadassa 5-8 vuotta sitten tehdyssä tutkimuksessa tuulivoimalat olivat huomattavasti pienempiä ja tehottomampia kuin nykyään. Tehon, lavan pyyhkäisypinta-alan, voimaloiden napakorkeuden ja kokonaiskorkeuden kasvaessa infraääntä eli paineaaltoja muodostuu yhä enemmän ja se leviää aina vain laajemmalle.
Tämänhetkisten eri puolilla Suomea tehtyjen mittausten mukaan voimaloiden infraäänisyke on voimakkaana, ts. terveyshaittaa aiheuttavana, mitattavissa ainakin 40-60 km:n etäisyydellä, mutta erittäin todennäköisesti jopa 100 km:n päässä, ks. https://syte.fi/blogi/ . Yksin Satakunnan, Etelä-, rannikko- ja Pohjois-Pohjanmaan sekä Lapin osalta se tarkoittaa lähes 1,2 miljoonan ihmisen lähes päivittäistä altistumista.
Liitteenä laatimamme raportti viranomaisille(STM) (Tuulivoimaloiden infraäänen aiheuttama terv. ongelma Suomessa),koska he pyysivät asiasta lisää tietoa.(ks. referenssit, keiden avustuksella laadittu).
Liittenä myös TEM.ön "tutkimus"(Täysin puutteellinen ja tehty tarkoitushakuisesti, ongelman peittämiseksi) joka saatiin kovalla julkisuus painostuksella aikaiseksi.
Liitteenä myös TEM.ön "tutkimukseen" vastine, joka toimitettu mm. Eduskunnan tarkastusvaliokunnalle.
Liitteenä myös hiukan aikajanaa "timeline" miten viranomaisemme ovat viimevuosina asiaan suhtautuneet. Ja merkille pantavaahan on se että ko. viranomaiset laitettiin tutkimaan TEM,ön toimesta omia aikaansaannoksiaan.
(ohjausryhmä myös täysin jääviä porukkaa)
Liitteenä myös alustava tilastollinen haastattelu tutkimus jossa tarkastellaan voimala-alueiden lähistöllä asuvien oirehdintaa.
Nämä kaikki prujut ja paljon muuta työtä on tehty viranomaisten ja politiikkojen auttamiseski, mutta harhautus senkun jatkuu.
Jos tulee aiheesta kysyttävää, niin soita tai mailaa. Tietoa aiheesta löytyy.
Historically, infrasound has been used as a weapon by militaries as a form of torture, by police departments as a means of crowd control, and by private companies for a variety of nefarious purposes. What makes infrasound the most likely explanation for these incidents is that it is known to produce the same types of symptoms being reported by these diplomats. Noise-induced Sick Building Syndrome in the 1970s and 1980s, caused by poorly designed heating, ventilating and air conditioning (HVAC) systems that produced infrasound, resulted in workers who experienced headache, mental fatigue, productivity loss, mood shifts, lowered social orientation, and cognitive dysfunction, which led to their not wanting to work in their offices. These symptoms also closely match those reported by a substantial number of individuals who live near industrial wind turbines, which are known to produce infrasound well below 20 Hz. It should be emphasized, though, that hearing loss thus far has not been seriously considered as a symptom of exposure to wind turbine noise.”
–Jerry Punch, PhD
https://casf.me/vibro-acoustic-disease/
Beginning in 1980, and published in 1985, study of a NASA-DOE wind turbine in North Carolina featured these findings: “Vibration complaints were more severe inside the houses than outside,There was a resonance response in the houses and in humans,The bedrooms were more severely impacted than larger rooms, And the effects were stronger when the house wall faced the turbine blades.This report states the effects on the residents were “real, and not imagined,” and frequently took the form of “an intermittent thumping sound accompanied by vibrations,” and, “a feeling or presence was described, felt rather than heard, accompanied by sensations of uneasiness and personal disturbance.” ” There is also the reference to the World Health Organization’s European Office declaration that wind turbine infrasound generates “numerous adverse health effects.”
Suojaetäisyydetkin näille monen megan tuulivoimaloille pitää olla kilometreissä. Saksalainen lääkäri ja tuulivoimameluun perehtynyt dipl.ins. totesi, ettei hän asuisi neljää kilometriä lähempänä teollisuusluokan tuulivoimaloita.
Tuulivoimamelu on yhteydessä asukkaiden unihäiriöihin ja siitä taas seuraa kaikenlaista harmia https://www.talouselama.fi/uutiset/asiantuntijat-h?_ga=2.70653842.321018130.1576424559-963570096.1576424559
Faktan kirjoitus on hyvä muistutus siitä mitä univaje aiheuttaa. Kaikenlaiset unihäiriöt ovat haitaksi niin ihmisille kuin eläimillekin.
”Unenpuute häiritsee sokeriaineenvaihduntaa ja nostaa verenpainetta, sydämen sykettä ja kehon kortisolipitoisuutta eli stressiä. Se on iso rasitus elimistölle.”
5.1.3 Tuulivoimamelun erityisominaisuudet ja yksilölliset erot kuulokynnyksessä Anu Turunen, THL
" Lisäksi suurempiin taajuuksien verrattuna infraäänen ja pientaajuisen äänen äänekkyys kasvaa jyrkemmin äänenpainetason noustessa, jolloin juuri ja juuri kuultavan ja hyvin äänekkään äänen ero äänenpainetasossa on hyvin pieni, esimerkiksi 4 Hz:n taajuisella äänellä vain noin 10 dB (Leventhall, 2004; Jakobsen, 2005; Moller & Pedersen, 2011; Persson Waye, 2011). On myös henkilöitä, jotka vaikuttavat olevan äärimmäisen herkkiä pientaajuiselle äänelle. Todennäköisin selitys tälle on rakenteellinen poikkeavuus korvassa, kuten epänormaalin pieni aukko simpukan kärjessä (Moller & Pedersen, 2004)."
Lukaisin selvityksen tiivistelmän. Siinä todetaan:
" Tieteellistä näyttöä tuulivoimaloiden kuultavan äänen vaikutuksista sairauksien esiintymiseen ei ole."
Sitten todella aiheellisesti lisäten - kiitos ja ylistys:
"Osa tuulivoimaloiden lähellä asuvista saa oireita, jotka he yhdistävät tuulivoimaloiden infraääneen. Infraäänitasot tuulivoimaloiden läheisyydessä ovat samaa tasoa tai pienempiä kuin kaupunkikeskustoissa. Ei ole tieteellistä näyttöä siitä, että tällaisissa ympäristöissä esiintyvät infraäänitasot aiheuttaisivat terveyshaittaa, eikä esimerkiksi toistaiseksi tehdyissä väestötutkimuksissa oireilun ole havaittu olevan yleisempää lähellä tuulivoimaloita. Asiaa on kuitenkin tutkittu varsin vähän.
Sen sijaan voimakkaan, kuultavissa olevan infraäänen on raportoitu vaikuttavan esimerkiksi valvetilaan. On esitetty erilaisia mekanismeja, joiden kautta myös pienten infraäänitasojen on ajateltu voivan vaikuttaa terveyteen tuulivoimaloiden läheisyydessä. Vastaavia tasoja esiintyy myös muualla rakennetussa ympäristössä. Infraäänen on esitetty voivan aiheuttaa herkissä ihmisryhmissä (poikkeavuudet korvan rakenteessa, kuulo- ja tasapainoelimiin liittyvät sairaudet) tasapainoelimiin liittyvää oireilua. Toisaalta yksittäisessä kokeellisessa tutkimuksessa on raportoitu, että infraääni aiheuttaa aivojen aktivaatiota myös muualla kuin kuuloalueella. Tutkimuksia erityisesti pitkäaikaisen tuulivoimaloiden infraäänille ja kuultavalle melulle altistumisen vaikutuksista terveyteen on varsin vähän, joten lisätutkimukset ovat perusteltuja."
Surkuhupaisaa on että media on poiminut selvityksestä tuon yksittäisen lauseen "terveyshaitoista ei ole näyttöä" - tuulivoimabisneksen tai vireillä olevien hankkeitten pelastamiseksi.
Kyllä ne on haitallisia! Aiheesta on lukuisia tutkimuksia ja runsaasti aineistoa niiden haitallisuudesta ihmisille. Muutakin, siis kuin vain tämä puoleellinen terveyden- ja pahoinvoinninlaitoksen huuhaa-tutkimus, joka on valtiovaroin rahoitettu ja kyseinen pulju on valtio-omisteinen! Luuletteko että he tekisivät tällä hetkellä istuvan ja kok-keskustajohtoisen äänekkäästi tuulivoiman puolesta ajavan hallituksemme vastaisia tutkimuksia?!
Itse menetin uskon Yleisradion riippumattomuuteen vuonna 2015, kun pakolaiskriisi oli meneillään: tulijoita mainostettiin lapsiperheinä, jotka rikastuttavat Suomen taloutta; luvaton liikkuminen Schengen-alueella tai laiton maahantulo selitettiin ihmisoikeutena; kuvamateriaali Balkanilla tapahtuneista mellakoista jätettiin pois uutisista; tulijoiden seksistiset sekä Eurooppaa halventavat mielipiteet sivuutettiin kiitollisuudella.
Kun politiikka ohjaa uutisointia, niin ei ole ihme, jos ilmastonmuutos on osa agendajournalismia. Esimerkiksi tuulivoimaloiden valmistuksessa syntyneet hiilidioksidipäästöt sekä ympäristöjätteet, tai tuulivoimalan lyhyt käyttöikä, ovat aiheita, joita ei mediassa pyöritellä. Kokonaispäästöjen vertaaminen hiilivoimaan lienee täysin pannassa.
Tämä vastakkaisen tutkimustiedon sivuuttaminen tai suoranainen kieltäminen on asia, jonka pitäisi saada yleiseen keskusteluun, kanssa tai ilman Yleisradiota. Maininnan arvoinen seikka on myös tuulivoimaloiden meluhaittaa koskeva uutisointi ja jopa virallisten tutkimuslaitosten osallisuus: haitallisten infraäänien väitetään hukkuvan luonnolliseen taustakohinaan, mutta se johtuu tarkoitushakuisesta mittaustavasta, jossa kuvaajat esitetään laajojen taajuuskaistavälimittausten perusteella eikä kapeiden kaistojen desibelispektrinä. Tällöin siis (dB-Hz) -kuvaajat keskiarvoistuvat ja näyttävät säännöllisiltä (=luonnollisilta) ILMAN tuulivoimaloiden infraäänistä aiheutuvia suuria taajuuspiikkejä! Tämä mallinnustapa on tietoinen valinta, sillä suuritehosten tuulivoimaloiden aiheuttamaa paineaaltoa ei voi teknisesti vaimentaa ilman, että samalla tehotuotto häviää. Lisäksi luonnolliseen taustakohinaan verrattuna infraäänet ovat ERITTÄIN läpäiseviä ja näin ollen esim. sisätiloissa niiden intensiteetti kasvaa.
Anonyymi6. lokakuuta 2019 klo 0.37
infraäänien väitetään hukkuvan luonnolliseen taustakohinaan, mutta se johtuu tarkoitushakuisesta mittaustavasta, jossa kuvaajat esitetään laajojen taajuuskaistavälimittausten perusteella eikä kapeiden kaistojen desibelispektrinä
Viittaatko nyt TEMrap_28_2017_verkkojulkaisu.pdf:n kuviin 38-41? Kieltämättä terssispektri ei ole paras mahdollinen tapa esittää pyöriviin koneisiin liittyviä asioita. Harmoniset ovat perustaajuuden monikertoja ja niitä mahtuu terssikaistalle sen keskitaajuudesta riippuva määrä nollasta N:ään. Kiusallista on myös jos kerrannainen sattuu kaistojen rajataajuudelle, tällöin pienikin huojahdus siirtää kerrannaisen toiselle kaistalle. En ole myöskään kovin ihastunut desibelien esittämiseen pylväskaaviona, koska pylväskaavion idea on se, että se alkaa aina nollasta ja visualisoi lukujen itseisarvoja. Ongelma on siis se, että miinus ääretön desibeliä on nolla pascalia. >intensiteetti kasvaa
Tätä voi olla hieman vaikea todentaa ainakaan perinteisellä p-p -intensiteettisondilla normaalissa huonetilassa, kun mikrofonit olisivat vähintäänkin useamman metrin päässä toisistaan eivätkä ne siten ehkä edes mahtuisi samaan huoneeseen. Lisäksi intensiteetin mittaamiselle en oikein tässä tapauksessa näe perusteita, kun keskustellaan lähinnä häiritsevyydestä. Ihminen ei aisti hiukkasnopeutta vaan pelkästään äänenpainetta. Ja kun intensiteetti on äänenpaineen ja hiukkasnopeuden tulo, niin on selvää, että emme voi siten myöskään aistia intensiteettiä.
Anonyymi6. lokakuuta 2019 klo 1.21
Todellakin. Jokainen voi kuulla voimalasta syntyvän harmonisen jyskeen, joka selvästi dominoi äänimaisemaa. Kuitenkin tuossa TEM:n julkaisussa näkyy melko tasaisia diagrammeja vain loivilla huipuilla, esim. Kuva 41. Lupaan syödä hatullisen neekerinpaskaa, jos huiput eivät piikkaa tarkemmassa spektrissä.
Tuo sisätiloissa "kasvana intensiteetti" tarkoittanee jotakin suhteellista intensiteettiä? Joka tapauksessa infraäänien läpäisevyys on tunnettu tosiasia, mikä vaikuttaa vaikkapa sydämen toimintaan.
Till Dom som har kommenterat.Granska att dom lämnar på sidan.Av någon orsak syns dom inte ens för Mig fast alla kommentarer är godkända som default.
Niille jotka ovat kommentoinneet. Tarkistakaa että ne jää näkyviin.Jostain syystä ne eivät näy edes Minulle vaiika kaikki kommentit ovat hyväksyttyjä defaultina.
7/27/2022
11:39am
Etu Nimi (munnoma)
39 July 2022 page views 30 June 2022 page views 11 May 2022 page views 20 April 2022 page views 24 March 2022 page views 40 February 2022 page views 18 January 2022 page views 19 December 2021 page views 17 November 2021 page views 167 October 2021 page views 94 September 2021 page views 19 August 2021 page views 23 July 2021 page views 154 June 2021 page views 28 May 2021 page views 16 April 2021 page views 15 March 2021 page views 9 February 2021 page views 40 January 2021 page views 38 December 2020 page views 7 November 2020 page views 3 October 2020 page views 7 September 2020 page views 6 August 2020 page views 12 July 2020 page views 12 June 2020 page views 57 May 2020 page views 22 April 2020 page views 4 March 2020 page views 43 February 2020 page views 138 January 2020 page views 97 December 2019 page views
Attach this document to an event, task, or address
You can attach a link to this document to an event in your Calendar, a task in your To Do list or an Address. Check the boxes below for the data you want to
bring into the event’s or task’s description, and then click “Select text to copy” to have the next event or task you create or edit have the document text and link.